donderdag 11 juni 2009

Ding #16 YouTube

Ik had natuurlijk wel eens filmpje gekeken op YouTube, maar me er nooit zo in verdiept. Wat is dit leuk! Je zoekt iets (over een artiest bijvoorbeeld) en je vindt allerlei leuke andere dingen. Ik zocht iets van Wende Snijders, vond een heleboel clipjes, o.a. Wende in Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Dat is hier niet ver vandaan en ik ben er ook al verschillende keren geweest voor een concert. De Kersouwe heeft een eigen YouTube-kanaal, met opnames van de concerten daar (stukjes er uit), dus daar heb ik me op geabonneerd.
Dat abonneren was ook nieuw voor me. En natuurlijk heb ik een afspeellijstje gemaakt.

Voor het werk kunnen we een filmpje maken van een rondleiding, van catalogusinstructie en die dan in de lessen informatievaardigheden laten zien.

Nu nog even kijken of ik jullie iets moois kan laten zien en horen:

Wende Snijders

zondag 7 juni 2009

Ding #15: Podcasts

Met podcasts heb ik al wat ervaring: ik heb via itunes al een paar abonnementen genomen die ik op mijn ipod zet. Kunststof o.a. en Radioboeken: ik zit veel in de trein en die radioboeken duren ongeveer een half uur. Dat is precies de afstand Den Bosch - Utrecht. Heerlijk voorgelezen worden.
Met de podcastdirectory "Radiocast" heb ik nog veel meer leuke programma's gevonden. Wat een handig overzicht. Ik heb me geabonneerd op Theater van het sentiment. En dat is voorlopig genoeg. Abonneren is gemakkelijk, maar tijd om alles te beluisteren moet er ook zijn.

Voor het werk: we zouden taalcursussen aan kunnen bieden. Verder kom ik nog niet.

Ding #14 Instant Messaging

Dit noem ik chatten. Ik heb een Windows Live account en kan chatten: met mijn zoon van 15. Die is daar heel wat bedrevener in dan ik, als ik nog met een antwoord bezig ben (en daar een leuke emoticon bij zoek) is hij al weer twee opmerkingen verder! Hier gaapt een generatiekloof.
Alle gekheid op een stokje: ik ben er erg voor om dit in het werk uit te proberen: chat met de balie oid. Werkt lekker snel, studenten en docenten (alhoewel ik denk dat er veel meer studenten dan docenten gebruik van zullen maken) krijgen onmiddellijk respons.
Laten we dit maar gauw gaan testen!
Dat Google chatvenster heb ik ook toegevoegd: nu zal ik me af en toe eens aanmelden en kijken of er iemand op af komt.
En bij Al@din is op zondag niemand beschikbaar om mee te chatten: gek hè?